Frank
Drums
Jacques
Gitaar
Dave
Gitaar, Zang
Will
Bas, Zang
Amalia
Zang
De Band

King Gussie Bluesband

King Gussie Bluesband uit Valkenswaard is een vijfmans formatie die lekkere vette blues speelt. Drie mooie rauwe stemmen, een geweldige solo gitarist en daarachter een stevige ritmesectie (gitaar, bas, drums). De vijf leden van de band hebben jarenlang ervaring, die ze nu gebruiken om hun blues op een eerlijke manier te spelen. Met hart en ziel. Stevige muziek, die kracht geeft. King Gussie Bluesband zorgt dat je aan het eind van de avond met een goed gevoel naar huis gaat.Amalia Sesto: zang


Will Janssen: bas, zang


Dave Titley: gitaar, zang


Jacques Marsmans: gitaar


Frank Scheepens: drums


Geschiedenis

King Gussie Bluesband is in de jaren '90 van de vorige eeuw opgericht door Jan Snellen. Jan was gitarist. Bij hem thuis werd er gerepeteerd. Hij bedacht gedurende vele jaren voor elk optreden een nieuwe naam voor de band. Na een reis door Schotland en een bezoek aan het stadje Kingussy, gaf hij de band definitief een naam. Jan nam de leden van de band in 2010 mee naar Memphis, Clarksdale, New Orleans, San Antone en Nashville. Back to the roots. In Memphis en Clarksdale werd er gejammed met plaatselijke bluesmuzikanten. Jan overleed in 2012.

Vanaf het begin was Jan van Barschot de zanger. Hij speelde eerder in A Few Men en Lemon Leaf. In verband met gezondheidsproblemen moest hij de band verlaten.

Met de komst van Dave en Frank in 2014 en Amalia in 2016 heeft de band nieuwe spirit gekregen.